Activiteiten

Er worden regelmatig bijzondere activiteiten georganiseerd: onthaalperiode september, gedichtendag, dikke truiendag, kerstfeest, week van de actieve burger, gezondheidsproject, spaghettiavond, theatervoorstellingen, verkeerseducatie, sportdag, Erasmusrun, Beat the Teacher, ...

Onthaalperiode eerste jaar

De start van een nieuw schooljaar is voor leerlingen van het eerste jaar een grote stap. Wij ontvangen de leerlingen van het eerste jaar reeds op de laatste vakantiedag, zodat ze in alle rust hun leraren en klasgenootjes kunnen ontmoeten.

Daarna volgen op de eerste schooldagen nog verschillende kennismakingsactiviteiten. 

Sport op school

Voor sport en lichamelijke opvoeding gaan we naar de Heuvelhal. We hebben een buitenterrein voor voetbal, volleybal en basketbal. Voor de zwemlessen en andere sporten verplaatsen we ons naar sportinfrastructuur buiten de school. Onze leerlingen van het zevende jaar organiseren zelf de jaarlijkse sportdag voor de hele school.

Middagpauze

Leerlingen tot en met het derde leerjaar blijven op school eten. Vanaf het vierde leerjaar mogen de leerlingen, met toestemming van de ouders, buiten de school gaan tijdens de middagpauze.

De mooie groene omgeving leent zich er toe om bij mooi weer af en toe ook buiten te eten. Elke middag kan je aan middagsport deelnemen als je daar zin in hebt. Heb je een ander goed idee? Wij staan open voor nieuwe initiatieven!

Studiebegeleiding

Tijdens de middag kunnen de leerlingen huiswerk maken. Leerlingen die behoefte hebben aan extra uitleg kunnen, in overleg met de leerkracht, op dit moment ook bijles volgen.

Educatieve uitstappen

Het lerarenteam bepaalt jaarlijks een aantal leerrijke uitstappen. Het aanbod verschilt per jaar. Enkele voorbeelden zijn: zwemmen in Sportoase, schaatsen, bezoek aan het Ecohuis, het beroepenhuis, bedrijfsbezoeken in het kader van studiekeuze en onderwijsloopbaan, educatieve wandelingen op de Kalmthoutse heide en in de schoolomgeving, theatervoorstellingen, bezoek aan het Vlaamse parlement,... 

Meerdaagse uitstappen

In het eerste jaar en in de tweede en derde graad wordt de meerdaagse uitstap elk jaar opnieuw bepaald in samenspraak met de leerlingen. Het zevende jaar kan rekenen op een buitenlandse bestemming voor de meerdaagse. 

ActiviteitenActiviteiten

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Elk project dat we op school uitwerken houdt verband met één of meerdere duurzame ontwikkelingsdoelen. Op deze manier maken we onze leerling bewust van het belang om samen te ijveren voor een duurzame samenleving. 

duurzame ontwikkelingsdoelen