Activiteiten

Er worden regelmatig bijzondere activiteiten georganiseerd: onthaalperiode september, gedichtendag, dikke truiendag, halloween, kerstfeest, week van de actieve burger, gezondheidsproject, spaghettiavond, theatervoorstellingen, verkeerseducatie, sportdag, wereldmeerdaagse, ...

Onthaalperiode eerste jaar

De start van een nieuw schooljaar is voor leerlingen van het eerste jaar een grote stap. Wij ontvangen de leerlingen van 1OK! reeds op de laatste vakantiedag, zodat ze in alle rust hun leraren en klasgenootjes kunnen ontmoeten.

Daarna volgen op de eerste schooldagen nog verschillende kennismakingsactiviteiten. 

Sport op school

Voor sport en lichamelijke opvoeding is er een turnzaal, een buitenterrein voor voetbal, volleybal en basketbal. Voor de zwemlessen en andere sporten verplaatsen we ons, afhankelijk van de graad, ook naar sportinfrastructuur buiten de school. 

Middagpauze

Leerlingen tot en met het derde leerjaar blijven op school eten. Vanaf het vierde leerjaar mogen de leerlingen, met toestemming van de ouders, buiten de school gaan tijdens de middagpauze.

De mooie groene omgeving leent zich er toe om bij mooi weer af en toe ook buiten te eten. Elke middag kan je aan middagsport deelnemen als je daar zin in hebt. Heb je een ander goed idee? Wij staan open voor nieuwe initiatieven!

Studiebegeleiding

Tijdens de middag kunnen de leerlingen huiswerk maken. Leerlingen die behoefte hebben aan extra uitleg kunnen, in overleg met de leerkracht, op dit moment ook bijles volgen.

Zeeklassen of bosklassen

De zeeklassen of bosklassen (GWP) zijn voor de nieuwe leerlingen van het eerste jaar een uitgelezen moment om elkaar op een andere manier te leren kennen. 1OK! trekt dan ook meteen al in oktober op meerdaagse naar zee of naar de Kempen.

Educatieve uitstappen

Het lerarenteam bepaalt jaarlijks een aantal leerrijke uitstappen. Het aanbod verschilt per jaar. Enkele voorbeelden zijn: zwemmen in Sportoase, wereldmeerdaagse, schaatsen, bezoek aan het Ecohuis, het beroepenhuis, bedrijfsbezoeken in het kader van studiekeuze en onderwijsloopbaan, educatieve wandelingen op de Kalmthoutse heide en in de schoolomgeving, theatervoorstellingen, bezoek aan het Vlaamse parlement,... 

Meerdaagse uitstappen

In de tweede en derde graad wordt de meerdaagse uitstap elk jaar opnieuw bepaald in samenspraak met de leerlingen. Het zevende jaar kan rekenen op een buitenlandse bestemming voor de meerdaagse. 

ActiviteitenActiviteiten