Tweede graad BSO

We kiezen voor een getrapte studiekeuze doorheen de onderwijsloopbaan in het secundair onderwijs. Na de verkennende eerste graad heeft de tweede graad de functie om de studiekeuze meer te verfijnen.

Verzorging-Voeding

Heb je een hart voor mensen, jong of oud? Draag je graag zorg voor de gezondheid, het welzijn en de leefomgeving van kinderen en volwassenen? Dan is richting verzorging-voeding echt iets voor jou.

Deze boeiende en praktijkgerichte opleiding bereidt je voor op beroepen in de kinder-, bejaarden- en thuiszorg. In de eerste graad maakte je kennis met een brede waaier aan verzorgende taken. In de tweede graad krijg je meer praktijk huishoudkunde, zowel in het vak verzorging als in het vak voeding.

Hout

In de eerste graad kon je ontdekken hoe handig en creatief je bent. Je maakte kennis met verschillende materialen, waaronder hout en metaal.

Heb je een voorliefde voor het warme materiaal hout? Ben je begeesterd door de mogelijkheden die je hebt om dingen te maken in hout? Twijfel dan niet en verdiep je in de tweede graad verder in de studierichting hout.

In deze zeer praktisch gerichte studierichting kom je in contact met alle soorten hout en leer je de mooiste werkstukken maken. Allerlei onderdelen komen aan bod, gaande van dakconstructies, ramen,  deuren en parketvloeren tot kasten, stoelen en tafels.

Ongelooflijk wat je allemaal kan maken in ons goed en veilig uitgerust werkhuis.

Lessentabel 2e graad BSO

Lessentabellen tweede graad BSO (3e en 4e jaar)

Vakken Verzorging-Voeding                 Hout                
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Engels 2 2
Project algemene vakken 7 7
Muzikale opvoeding 1 -
Plastische opvoeding 2 -
Hout theorie - 6
Hout praktijk - 17
Huishoudkunde/gezinstechnieken theorie 6 -
Huishoudkunde/gezinstechnieken praktijk 6 -
Huishoudkunde/voeding theorie 2 -
Huishoudkunde/voeding praktijk 6 -
Totaal 36 36