Derde graad

Na de eerste studiekeuze in de tweede graad zal je in de derde graad een meer verdiepende studiekeuze maken. Je gaat je nu meer specialiseren in een bepaalde studierichting.

Verzorging (in afbouw: 2021-2022 geen 5de jaar meer)

In de derde graad ligt de nadruk nog meer op de praktijk. Bovenop die praktijk op school, ga je nu ook op stage buiten de school. Door de stage in zorginstellingen, kleuterscholen en kinderdagverblijven zal je ontdekken in welke richting je de meeste ambitie hebt.

7de jaar Kinderzorg

Heb je een grote liefde voor de zorg van kleine kinderen? Op onze school heb je de mogelijkheid om een 7de specialisatiejaar kinderzorg te volgen. De specialisatie verhoogt je kansen op de arbeidmarkt. Je behaalt na het 7de jaar een volwaardig diploma secundair onderwijs.
Houtbewerking

In de derde graad verwachten we dat je de basistechnieken van het houtbewerken en de algemene veiligheidsnormen onder de knie hebt. Je gaat aan de slag met de grote industriƫle machines. Bovendien zorgen we voor een leerzame stageplaats om je vaardigheden in de praktijk verder te ontwikkelen. Je maakt kennis met je toekomstige werksituatie. In de derde graad loop je vier volledige weken stage in verschillende houtverwerkende bedrijven.

7de jaar interieurinrichting

Heb je een passie voor mooie interieurs en originele meubelen? In het 7de jaar interieurinrichting volg je acht weken stage en werk je aan zeer verschillende opdrachten voor klanten. Je behaalt na het 7de jaar een volwaardig diploma secundair onderwijs. Dit verhoogt je kans op een degelijke tewerkstelling. Je bent nu helemaal klaar voor het echte werk.

Lessentabel 3e graad BSO

Lessentabellen derde graad BSO (5de, 6de en 7de jaar)

5de en 6de jaar

Vakken          Verzorging                Houtbewerking      
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Engels 2 2
Project algemene vakken 4 4
Hout theorie - 7
Hout praktijk + stage - 19
Huishoudkunde theorie 1 -
Huishoudkunde praktijk + stage 4 -
Opvoedkunde theorie 4 -
Opvoedkunde praktijk + stage 2 -
Verzorging theorie 5 -
Verzorging praktijk + stage 8 -
Expressie 2 -
Totaal 36 36


7de specialisatiejaar

Vakken          Kinderzorg             Interieurinrichting   
Hout
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project algemene vakken 6 6
Engels 2 2
Hout theorie   6
Hout praktijk + stage   14
Opvoedkunde theorie 4  
Opvoedkunde praktijk + stage 8  
Verzorging theorie 1  
Verzorging praktijk + stage 5  
Expressie 2  
Totaal 32 32